TBF, Yönetmeliğe Rağmen Kulüplerin Devrine Göz mü Yumuyor?

2024-2025 Deplasmanlı Basketbol Liglerinin Erkekler kategorisi Fikstür Çekimi 20 Ağustos 2024 tarihinde, Kadınlar kategorisi Fikstür Çekimi 21 Ağustos 2024 tarihinde TBF yetkilileri ve ilgili kulüp temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Ancak kura çekimlerinde yer alan bazı spor kulüplerimizin TBF internet sitesinde isimlerinin ve logolarının değiştirildiği yani büyük oranda Spor Kulüp Devri yapıldığı ortaya çıktı.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi kurasında Manisa Büyükşehir Belediyespor Kulübü olarak lanse edilen kulüp Manisa Basket, Kadınlar Basketbol Süper Ligi kurasında Bursa Antspor Danilo’s Pizza Spor Kulübü olarak lanse edilen kulüp Danilo’s Pizza Spor Kulübü (Kocaeli), Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi kurasında Mersin Üniversitesi Spor Kulübü olarak lanse edilen kulüp Mersin Basketball ismi ve logosu değiştirilerek Türkiye Basketbol Federasyonun internet sitesinde yerlerini aldı.

Konu hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Spor Kulüplerinin Birleşmesi ve Mal Varlığı Devri Yapmalarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliği’nin 16. maddesinin 5. fıkrasında “Birleşme ve mal varlığının devrine ilişkin başvuruların, ilgili spor dallarının bünyesinde yer aldığı spor federasyonu tarafından yeni sezon müsabaka programının belirlendiği tarihten en geç on beş gün öncesine kadar yapılması zorunludur.” denilmektedir.

Adı geçen spor kulüplerinin yaptığı devir işlemlerini ilişkin resmi başvurularını yönetmeliğe uygun olarak TBF’ye zamanında yapmadıkları gelen duyumlarımız arasında, bununla birlikte TBF’nin de liglerden çekilen spor kulüplerinin yerini doldurmak adına bu tür işlemlere ortak olması maalesef yadsınamaz bir gerçek haline gelmiş bulunmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Çekmeköy Escort